afdelingen

Jeugd

De jeugdafdeling richt zich met rekken vol verhalende en stapels informatieve boeken tot alle kinderen en jongeren tot 16 jaar. Het begint al met de mooiste prentenboeken en voorleesboeken voor peuters en kleuters.

Beginnende lezertjes vinden aangepaste leesboekjes die ze zelf vol trots kunnen lezen.
Eenmaal het geschreven woord beter onder de knie, kunnen kinderen en jongeren in de bibliotheek terecht voor een schat aan mooie, spannende, griezelige en ontroerende verhalen, maar ook voor documentatie voor een spreekbeurt of informatie over hun huisdier, hun hobby enz.

En natuurlijk zijn er ook strips.

Volwassenen

In de volwassenenafdeling kan je romans (alfabetische opstelling) en informatieve boeken (thematische opstelling) ontlenen.

De meest recente werken hoef je niet eens te zoeken want die staan allemaal samen op het rek "nieuwe aanwinsten".

Is het boek uitgeleend dat je net wilde lezen, dan kan je dit reserveren aan de balie.

Er is ook een hele collectie volwassenenstrips aanwezig.

DVD's

De dvd afdeling, die sinds januari 2006 bestaat, biedt al meer dan 2.000 dvd's aan. Wij hebben getracht om een zo gevarieerd mogelijke collectie samen te stellen: film (o.a. verfilmde boeken, films uit het alternatieve circuit en oude klassiekers), oude en nieuwe tv series, tekenfilms, informatieve jeugd- en volwassen dvd's enz.

De uitleentermijn bedraagt 4 weken. 
Het uitleentarief per dvd bedraagt 0,50 EUR voor films en tekenfilms. Informatieve dvd's kunnen gratis uitgeleend worden.

Cel Herne

In onze Bibliotheek kan je ook een afdeling 'cel Herne' vinden.
Hier kan werken vinden over Herne. Tevens zijn er ook boeken over of geschreven door mensen van/uit Herne

Leeszaal

In de leeszaal dient de gebruiker ervoor te zorgen dat de studiesfeer niet wordt verstoord. De referentiewerken en tijdschriften (2 laatste nummers) kunnen enkel ter plaatse geraadpleegd worden. Wie voor studiedoeleinden over zelf meegebrachte werken wenst te beschikken, toont de werken aan het personeel, zowel bij het betreden als bij het verlaten van de bibliotheek.